Η συνεδρία Bowtech

Μια συνεδρία Bowtech γίνεται συνήθως με τον δέκτη ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι μασάζ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μια καρέκλα, αναπηρικό αμαξίδιο ή ένα απλό κρεβάτι αποτελούν κατάλληλες επιλογές. Οι κινήσεις του Bowtech είναι πολύ απαλές και δεν προκαλούν πόνο. Μπορούν να εκτελεστούν πάνω από ελαφρύ ρουχισμό, χωρίς να μειωθεί η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητά τους, εξασφαλίζοντας ότι ο δέκτης πάντοτε αισθάνεται άνετα.

Μια συνεδρία Bowtech διαρκεί περίπου μία ώρα και περιλαμβάνει μία ή περισσότερες ακολουθίες χειρισμών ή “διαδικασίες”. Κάθε μία από αυτές τις διαδικασίες αποτελείται από σειρές συγκεκριμένων, σκόπιμων κινήσεων Bowen, που γίνονται διαδοχικά, με διάλειμμα μερικών λεπτών μεταξύ τους. Τα διαλείμματα επιτρέπουν στο νευρικό σύστημα να επεξεργάζεται τις αισθητηριακές πληροφορίες, οι οποίες αφορούν, π.χ., στην πίεση, στην θερμοκρασία ή στον πόνο. Κατόπιν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σώματος, αρχίζοντας να χαλαρώνει την σωματική ένταση, πριν πραγματοποιηθούν περαιτέρω κινήσεις. Αν το σώμα παρουσιάζει ανταποκρίσεις όπως εφίδρωση, αλλαγές στη θερμοκρασία ή λεπτές, ακούσιες κινήσεις, τα διαλείμματα παρατείνονται για λίγα λεπτά.

Η συνήθης πρακτική σε μια συνεδρία Bowtech είναι η εξισορρόπηση ολόκληρου του σώματος με πρώτιστο τον χειρισμό της οσφυϊκής, της θωρακικής και στη συνέχεια της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Προς όφελος της χαλάρωσης του δέκτη, ολοκληρώνονται πρώτα οι χειρισμοί σε πρηνή θέση και έπονται οι χειρισμοί σε ύπτια ή καθιστή θέση.

Η καλύτερη στιγμή για να δεχθείτε μια συνεδρία Bowtech είναι άμεσα μετά από κάποιον τραυματισμό. Το τραύμα θα αντιμετωπιστεί, πριν το σώμα αρχίσει την προσπάθεια αντιστάθμισης των λειτουργιών του προσβεβλημένου τμήματός του.  Εάν η συνεδρία Bowtech γίνει εντός τριημέρου, η αποκατάσταση θα είναι ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, χωρίς να χρειαστεί να προηγηθεί υπερλειτουργία και υπερκόπωση των αντισταθμιστικών μυών, τενόντων, συνδέσμων, οργάνων και της περιτονίας, η οποία περιβάλλει τις παραπάνω δομές.

Συχνά, λίγες συνεδρίες Bowtech βοηθούν στην εξισορρόπηση του οργανισμού και στην ανακούφιση του πόνου, ενώ η συμμόρφωση με τις παρακάτω οδηγίες θα επιταχύνει την βελτίωση των συμπτωμάτων: 

  • πίνετε άφθονο νερό
  • περπατήστε μια ώρα την ημέρα αν αυτό είναι δυνατό
  • τέσσερις ημέρες πριν και πέντε ημέρες μετά το Bowtech δεν επιτρέπεται να δεχθείτε άλλου είδους επεμβατικές θεραπείες
  • την ημέρα της συνεδρίας αποφύγετε την βαριά άσκηση
  • μη χρησιμοποιείτε πάγο ή θερμότητα στο σημείο τραυματισμού.